Johan.jpg

       Hva er din bakgrunn? 
Jeg har jobbet med animasjon, design, engineering og visuell kommunikasjon siden jeg var 19 år. Jeg er for det meste selvlært, men gikk et år 3D design og animasjon på Noroff. Jeg ble ansatt i Xvision før jeg var ferdig med det første året, og har jobbet der siden. Der har jeg jobbet med utallige prosjekter for ingeniører og gründere, og har igjennom årene fått detaljert innsikt i flere av Norges største og mest komplekse industrielle prosjekter.
 

       Hva er din rolle i BySpire-teamet?
Co founder og Chief designer; hvilket betyr at jeg har ansvar for R&D, planlegging og design av løsninger, samt ansvar for den visuelle profilen til BySpire.
 

       Hva motiverte deg til å begynne med hydroponisk dyrking?
Jeg startet med å bygge mine egne hydroponiske systemer hjemme i stua før jeg traff teamet i BySpire. Det er ganske givende å se hvordan en plante vokser fra dag til dag - før den havner i maten.
 

       Hva har vært det viktigste for deg i arbeidet med å designe BySpires nye systemer? 
For meg er det viktig å oppnå mest mulig output (planter) - for minst mulig input (vann, næring, strøm, arbeid). Minst mulig energi skal gå til spille i form av varme, eller lys som aldri treffer plantene. Her har vi kommet langt, og systemene er allerede mye mere bærekraftig en tradisjonelt jordbruk i dag. Spesielt med tanke på alt som hogges ned av regnskog for å rydde plass til nye åkere, eller havets største dødsoner grunnet utslipp av næringssalter fra jordbruk.